De John Blankensteinprijs 2015 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De prijs is genoemd naar de eerste voetbalscheidsrechter in Nederland die uit de kast kwam John Blankenstein (1949-2006). De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden in samenwerking met de Gemeente Den Haag. In 2014 ging de John Blankensteinprijs naar het Peer-to-Peer project, van de Leidsche Universiteit en de Haagse Hoge School.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Willem Schoustra, van de John Blankensteinprijs 2015 heeft met de volgende nominaties het belang van de emancipatie van ‘bi-culturele LHBT’ers’ willen benadrukken:

  • Stichting Kaabassi
  • Stichting Hindustani
  • Get2Gether070

Uitreiking
De uitreiking van de John Blankensteinprijs 2015 vindt plaats op 7 december aanstaande. Als onderdeel van het symposium Transgender Trans Anders, welke georganiseerd wordt door PEP. Er is een mogelijkheid om het gehele symposium programma bij te wonen. Ook wordt er tijdens dit symposium de Verklaring van Dordrecht door wethouder Karsten Klein ondertekend. De John Blankensteinprijs wordt in het programma tussen 16.00 – 17.00 uur uitgereikt door wethouder Karsten Klein.

De John Blankensteinprijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro. Bovendien kan de winnaar een jaar lang als ‘ambassadeur’ van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

Symposium Transgender Trans Anders
7 december 2015
Het Koorenhuis
Prinsengracht 27, Den Haag
12.30 – 17.30 uur

Voor het volledige programma van het symposium Transgender Trans Anders zie: http://www.pepdenhaag.nl/nieuwsberichten/symposium-transgenders/

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts