Tijdens het symposium Transgenders in Den Haag dat op 7 december 2015 plaatsvond in het Koorenhuis in Den Haag is de John Blankensteinprijs 2015 uitgereikt door wethouder Karsten Klein en juryvoorzitter Willem Schoustra aan Stichting Hindustani.

De John Blankensteinprijs 2015 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De John Blankensteinprijs is een samenwerking vanuit de Gemeente Den Haag en COC Haaglanden. De winnaar nam een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro in ontvangst.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Willem Schoustra, van de John Blankensteinprijs 2015 heeft met de volgende nominaties het belang van de emancipatie van ‘bi-culturele LHBT’ers’ willen benadrukken. Genomineerd dit jaar waren:

  • Stichting Kaabassi
  • Stichting Hindustani
  • Get2Gether070

De jury heeft gekozen voor Stichting Hindustani, omdat Stichting Hindustani vanuit de Hindoestaanse gemeenschap zelf ontstaan is. Het vereist veel moed om je in die omgeving hard te maken voor LHBT-onderwerpen en Hindustani doet dit op een toegankelijke en innovatieve manier. Stichting Hindustani heeft diverse taboes aan de orde gesteld, waaronder seksuele diversiteit. Ze ontplooit haar activiteiten in de Schilderswijk en is hiermee een moedig en zichtbaar voorbeeld voor andere migrantenorganisaties.

De uitreiking vond plaats bij het Symposium Transgenders in Den Haag welke door PEP Den Haag in samenwerking met onder andere COC Haaglanden georganiseerd is. Wethouder Karsten Klein tekende, namens de gemeente Den Haag, tevens bij dit symposium de Verklaring van Dordrecht. (De Verklaring van Dordrecht is in 2013 opgesteld door Transgender Netwerk Nederland (TNN) met als doel de emancipatie van transgenders op de werkvloer te bevorderen. Den Haag als internationale stad wil graag haar LHBT-beleid consolideren en onderschrijft hetgeen wat in de verklaring wordt beschreven.)

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts