Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 januari 2014 werd voor de 14e maal het Internationale Queer Football Fans (QFF) congres georganiseerd. Ditmaal in Keulen, in het stadion van 1.FC Köln.

thomasOp vrijdagavond troffen de 125 deelnemers elkaar in het stamcafé van Andersum Rut Wiess, de LHBT fanclub van FC Köln. Onder grote media aandacht, na de coming out eerder die week, van voormalig Nationalspieler Thomas Hitzlsperger.

Op zaterdagochtend stonden diverse voetbal gerelateerde zaken op de agenda en deden de aangesloten verenigingen verslag van de ontwikkelingen binnen hun vereniging. Drie nieuwe verenigingen werden voorgesteld en door de vergadering als nieuwe leden verwelkomd, die Regebogenadler van Eintracht Frankfurt, Die Bunte Legion 07 van FC Augsburg en die QueerGuard van Borussia Mönchengladbach. Daarmee telt QFF 29 leden uit Duitsland, Zwitserland en Nederland. Een delegatie uit Engeland (Arsenal) was voor de 1e maal aanwezig.

De Roze Règâhs presenteerden de huidige situatie in Nederland, opvolging KNVB convenant “Voetbal is voor iedereen”, de medewerking van ADO Den Haag en de eigen activiteiten tot nu toe, waaronder medewerking aan een NTR programma over homoacceptatie in de sport en de snelle groei van 10 naar 37 leden.

In de middag waren er diverse workshops en discussies. “Hoe politiek is de voetbalsport?” “Het WK voetbal in Rusland in 2018 en in 2022 Qatar, waar homoseksualiteit verboden is”. Ook was er een interessante discussie met vertegenwoordigers van de harde kern van 1. FC Köln, de Ultra Gruppe Coloniacs.

Na afloop van het congres werd een ieder ontvangen door de burgemeester van Keulen en de directeur van 1. FC Köln in de prachtige Hansasaal van het oude stadhuis.

Het volgende congres staat gepland voor 5/7 september 2014 in Nürnberg.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts